Curriculum vitae

Född i Österrike 1952, uppvuxen i Småland, talar utöver svenska även engelska, franska, tyska samt haltande italienska.

Yrkesutbildning: Journalisthögskolan i Göteborg, examen dec 1978.

1979 1 feb, första jobbet DN:s förortsredaktion.

1980 reporter, bland annat på sportredaktionen,på Huvudstadspress (Svenska Dagbladet)

1981-83 Flera långa vikariat på DN samt därefter regelbundna frilansuppdrag på tidningen fram till 2007.

1983-84 Stockholms-Tidningen (konkurs augusti 1984)

1984- 2012 Frilansjournalist på heltid med hälsa och medicin som främsta inriktning men skriver även om mat, vin och resor.


 

 

Och mer:

Har varit redaktör för en rad olika tidskrifter och informationsmaterial, bland annat anhörigtidningen NÄRA , utgiven av Cancerfonden, utbildningsmaterialet ELSA för cancervårdspersonal, samt skrivit rapportböcker om jämställdhet, vård i livets slutskede och svensk cancervård för dåvarande Landstingsförbundet.

2004 publicerade jag intervjuboken ”Ett noll till livet- om att gå vidare efter cancer” (MBM-förlag).

Under ca sju år på 90-talet var jag reportagelärare på Poppius Journalistskola. Har sedan dess fortsatt som personlig coach för personer som vill utveckla sitt skrivande

2005- 2007 arbetade jag med det stora EU-projektet Cascade (forskning om hormonstörande ämnen i mat) där jag bland annat var projektledare och huvudskribent för ett stort internationellt magasin(www.cascade.org)

2005 och 2010 kontinuerliga uppdrag för Karolinska Institutet med bland annat artiklar i KI-Bladet, nyhetsbrev för KI -Alumni, broschyrer (ansvarig skribent för KI:s allmänna presentationsbroschyr) och annat informationsmaterial.

2007- 2011 var jag kontrakterad som disseminator för EU-projektet AutoCure (www.autocure.org) om reumatologisk forskning. Producerade bland annat tidningen AutoCurious,

Sedan 2011 producerar jag på uppdrag av Reumatologkliniken på KS årsmagasinet REUMAgazin, en unik patientinriktad tidning som informerar patienterna om den forskning som bedrivs på kliniken.

2013 Är en av redaktörerna för nya tidskriften Palliativ Vård, som utges av Nationella Rådet för Palliativ vård.